•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Homoktövis szirup

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Miután összegyűjtöttük a homoktövist, nagyon óvatosan szétválasztjuk a gyümölcsöt a szárától egy villa segítségével, hogy ne szúrjuk meg a kezünket
  2. Vízben megmossuk majd hagyjuk jól megszáradni
  3. Egy turmixgépben összetörjük, majd átszitáljuk (szita vagy géz segítségével)
  4. A megkapott folyadékot összekeverjük a mézzel és hermetikusan lezárt üvegekbe tesszük
  5. Amíg homoktövissel dolgozunk használjuk műanyag, üveg vagy fa edényeket azért, hogy ne oxidálódjanak
  6. A szirupot hűtőszekrényben tartjuk és néha néha megkavargatjuk felfordítással
  7. Tárolhatjuk 2-3 hónapot
  8. A homoktövis szirupból minden nap együnk 2-3 kiskanállal reggeli előtt
  9. Frissítő italt is tudunk belőle készíteni, ami nagyon jó gyerekek számára is
  10. Keverjük össze a homoktövis szirupot ásványvízzel és 1-2 kiskanál mézzel
  11. A pépet, ami megmaradt a szirup készítéséből ki lehet szárítani és kávédarálóval összedarálni
  12. Ugyanígy az egész gyümölcsöket is ki lehet szárítani és finom porrá őrölni
  13. A port üvegekben tároljuk és teák elkészítéséhez használjuk
  14. Egy evőkanál port egy forró csésze vízben feloldunk
  15. Hagyjuk feloldódni és megisszuk
  16. Egy másik módszer a homoktövis elkészítéséhez az, hogy össztörjük a bogyókat villával és összekeverjük mézzel
  17. A receptet Pica javasolta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére