•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A megmosott húst felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a paradicsomot megmossuk, majd negyedeljük. Meg is lehet hámozni, de én nem szoktam.
  2. A vöröshagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kockára vágott húst és nagy lángon megpirítjuk. Ha megpirult lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hozzáadunk egy Maggi pörköltszaft kockát. Visszatesszük a tűzre és a saját levében puhára pároljuk kb. 20-30 perc alatt.
  3. Közben elkészítjük a palacsintákat. A lisztet a tojásokkal és a pici sóval simára keverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, a 2 evőkanál olajat. Ebből a mennyiségből kb. 10-12 db palacsinta süthető, nagyméretű palacsintasütővel.
  4. Ha megfőtt a pörkölt, akkor a húst kivesszük a levéből egy tálba és botmixerrel pépesítjük. Ha túl száraz lenne a szaftból lehet hozzá közben adagolni.
  5. A pörköltszaftban elkeverjük a tejfölt, (érdemes jó minőségűt használni mert sokkal finomabb és krémesebb lesz) és kicsit átforraljuk. A szószból annyit adunk a húsmasszához hogy az jól kenhető legyen. A sütőt közben 200°C előmelegítjük.
  6. A masszával megkenjük a palacsintákat és batyu szerűen összehajtjuk. Én a palacsinta közepére szoktam rakni a masszát és felhajtom a négy oldalát, majd még egyszer félbe hajtom. A batyukat egy hőálló tálba helyezzük és a maradék szósszal leöntjük.
  7. A sütőben 10 perc alatt összesütjük és már kész is. Tálaláskor lehet hozzá még egy kis tejfölt adni.

#okostipp Csirkemell helyett sertéscombból is elkészíthető, de az étel kalóriatartalma némileg változni fog. Megéri elkészíteni mert nagyon finom, egyszerű és laktató fogás.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére