•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Hortobágyi slambuc bográcsban

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A hortobágyi slambuc bográcsban úgy készül, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk
  2. Ha szeretnénk, kiszedhetjük belőle, de a bográcsban is hagyhatjuk
  3. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és összesütjük
  4. A kockára vágott krumplit beletesszük, hozzáadjuk a paprikát (ha szeretnénk, akkor a csípőset is ekkor tesszük bele) jól összekeverjük, majd felöntjük vízzel
  5. Ha már felfőtt a víz, hozzáadjuk a sót és a borsot
  6. Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzátesszük az összetört lebbencstésztát
  7. És annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a tésztát 2-3 centi magasan
  8. Ha már zsírjára lesült, a bográcsot konyharuhával megfogva úgy forgatom, hogy a slambuc egy nagy egész gombóccá formálódjon
  9. Ha túl sűrű és száraz, még egy kevés vizet lehet adni hozzá
  10. Hagyni kell pirosra sülni az alját a slambucnak, és úgy kell forgatni, hogy az kerüljön felülre
  11. Fakanállal ne nyúljunk bele
  12. Úgy tartják, harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz tökéletes a slambuc, persze sokszor ennyi nem elég
Szólj hozzá!
 
  • 45 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 80 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 30 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat