Húsgombócok bolognai szószban sütve

  • 3 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Paradicsomos húsgombóc, ahogy az olaszok csinálják! Ezzel a módszerrel nem szükséges olajban kisütni a húst, ráadásul a gombóc és a fűszeres paradicsomszósz egyszerre készül el. Már csak egy jó minőségű, tunkolható kenyér vagy bagett kell, egy kis adag friss saláta és kész is a tökéletes vacsora.

Elkészítés
  1. Áztassuk kevés vízbe a zsemlét, majd miután kellően megszívta magát, nyomogassuk ki belőle a felesleges vizet.

  2. A darált húst és a kolbászhúst a zsemlével, tojással, sóval, és fokhagymával homogén masszává gyúrjuk, majd hozzáadunk egy evőkanálnyit a MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapból is, amit szintén beledolgozunk.

  3. A baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat. A masszából diónyi gombócokat formázunk, majd a tálba rakosgatjuk őket és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

  4. Közben a maradék MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot a sóval és a vízzel elkeverjük, majd felforraljuk. Kivesszük a sütőből a gombócokat és az elkészült szószt a rájuk öntjük.

  5. További 10-15 perc alatt készre sütjük; ekkorra a szósz is szépen besűrűsödik.

#okostipp

Ha egy kicsit könnyítenénk a fogáson, akkor válasszunk darált pulykahúst.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére