Paradicsomos húsgombóc, ahogy az olaszok csinálják! Ezzel a módszerrel nem szükséges olajban kisütni a húst, ráadásul a gombóc és a fűszeres paradicsomszósz egyszerre készül el. Már csak egy jó minőségű, tunkolható kenyér vagy bagett kell, egy kis adag friss saláta és kész is a tökéletes vacsora.
Áztassuk kevés vízbe a zsemlét, majd miután kellően megszívta magát, nyomogassuk ki belőle a felesleges vizet.
A darált húst és a kolbászhúst a zsemlével, tojással, sóval, és fokhagymával homogén masszává gyúrjuk, majd hozzáadunk egy evőkanálnyit a MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapból is, amit szintén beledolgozunk.
A baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat. A masszából diónyi gombócokat formázunk, majd a tálba rakosgatjuk őket és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Közben a maradék MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot a sóval és a vízzel elkeverjük, majd felforraljuk. Kivesszük a sütőből a gombócokat és az elkészült szószt a rájuk öntjük.
#okostipp
Íme 5 adventi tematikájú reggeli, aminek elkészítése nem több 10 percnél és még a legizgatottabb karácsonyváró gyerekek is szó nélkül bepuszilják, arról nem is beszélve, hogy instant megteremtik az ünnepi hangulatot!
TOP5 recept vendégváráshoz. December vége a hatalmas családi és baráti összejövetelek főszezonja. Mindig legyen a tarsolyodban pár recept!