•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Húsgombócok fehér szószos gombával

Hozzávalók
  • 500 g darált hús500 g friss gomba1 evőkanál liszt250 g tejföl1 tojás2 csokor kapor1/2 csomag vaj1 közepes póréhagymasó, bors
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus
Elkészítés
  1. Tisztítsd meg a gombákat, forrázd le sós vízzel, majd hagyd kihűlni
  2. Keverd össze a húst tojással, sóval és borssal, és formázz gombócokat
  3. Egy edénybe tegyél fél csomag vajat (lehet kevesebb is) és karikákra vágott póréhagymát
  4. Párold meg, amíg üveges nem lesz, majd önts hozzá vizet
  5. Hagyd, hogy felforrjon, majd tedd bele a gombócokat
  6. Vágd fel közben a gombákat, és helyezd az edénybe
  7. Hagyd főni, és készítsd el a szószt: keverd össze a lisztet a tejföllel és egy merőkanál lével az edényből
  8. Add hozzá a szószt a többihez, majd óvatosan keverd össze
  9. Mikor elég lé párolgott el, add hozzá a felaprózott kaprot
  10. Kis idő múlva állítsd le a tüzet

#okostipp Melegen szolgáld fel, felaprózott zöldfűszerrel megszórva. A receptet droopina ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére