Húsimádó bolognai pizza

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Próbáltál már pizzatésztát házilag készíteni? Ha eddig esetleg riasztó lett volna a gondolat, hadd bizonyítsuk be, hogy gyerekjáték elkészíteni, cserébe az eredmény is sokkal finomabb, különösen ezzel a krémes, ízletes, húsos raguval a tetején! 

Elkészítés
  1. A szárított élesztőt elkeverjük a cukorral és a 4 evőkanál langyos vízzel, majd 10 percig állni hagyjuk egy tálban.
  2. Közben előkészítjük a feltétet: felvágjuk a kolbászt, a sajtot és kimérjük a tészta hozzávalóit.

  3. A felfuttatott élesztős keveréket összekeverjük a liszttel, két teáskanál sóval, az olívaolajjal és a maradék langyos vízzel, a masszát pedig ezt követően 5 percig dagasztjuk, végül folpackkal szorosan letakart tálban tovább kelesztjük.

  4. 45 percig kelni hagyjuk, majd a tálból óvatosan kiborítva 4 részre osztjuk.

  5. A tésztát olajos kézzel 25 cm-es, egyenletes vastagságú körré formázzuk egy kevés olívaolajjal kikent tepsiben.

  6. A MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot elkeverjük 3 dl hideg vízzel, 1 teáskanál sóval, összeforraljuk és kissé besűrítjük.

  7. Az elkészült szósszal megkenjük a pizzatésztákat, ráhelyezzük a sonkát, a kolbászkarikákat és a vékony szeletekre vágott mozzarella sajtot.

  8. 220 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük és melegében tálaljuk.

#okostipp

A nyári szezonban friss paradicsomkarikákkal és bazsalikomlevelekkel is feldobhatjuk a pizzánkat.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére