•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Húsos és garnélarékos rizs ananász kehelyben

Hozzávalók
  • 1 ananász2 evőkanál olaj1 apróra vágott hagyma2 felaprózott chili - friss vagy konzerv225 g sertéshús, dobókocka nagyságúra vágva115 g főtt garnélarák700-900 g főtt jázmin rizs50 g kesudió2 zöldhagymahalszósz és szójaszósz (ízlés szerint) paprika
  • 1 ananász2 evőkanál olaj1 apróra vágott hagyma2 felaprózott chili paprika - friss vagy konzerv225 g sertéshús, dobókocka nagyságúra vágva115 g főtt garnélarák700-900 g főtt jázmin rizs50 g kesudió2 zöldhagymahalszósz és (ízlés szerint) szójaszósz
  • 1 ananász2 evőkanál olaj1 apróra vágott hagyma2 felaprózott paprika - friss vagy konzerv225 g sertéshús, dobókocka nagyságúra vágva115 g főtt garnélarák700-900 g főtt jázmin rizs50 g kesudió2 zöldhagymahalszósz és szójaszósz (ízlés szerint) chili
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Vágd ketté hosszában az ananászt, és vájd ki a belsejét
  2. Ehhez az ételhez 130-150 g szükséges belőle, a többivel azt tehetsz, amit akarsz
  3. Melegítsd meg az olajat egy wokban
  4. Párold meg a hagymát és paprikát – kb
  5. 3 perc
  6. Add hozzá a sertéshúst, és pirítsd meg
  7. Mikor megsült, dobd bele a garnélarákot és a rizset, majd keverd meg
  8. Alacsony lángon süsd, amíg a rizs meleg lesz
  9. Állítsd meg a lángot, és add hozzá az ananászt, zöldhagymát és kesudiót
  10. Ízesítsd ízlés szerint halszósszal és szójaszósszal

#okostipp Az ananász héjában szolgáld fel. A receptet Rroxana ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére