•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Hússal töltött kakastaréj

  • 12 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Létezik jobb reggeli egy még langyos, ropogós péksüteménynél? Igen, ha házi készítésű! Ezzel a ropogós leveles tésztából készülő húsos táskával az egész családot levehetjük a lábáról és ha még este előkészítjük, felkelés után így már csak annyi lesz vele a dolgunk, hogy betoljuk a sütőbe, 20 perc múlva pedig már fogyaszthatjuk is.

Köszönjük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. A húst megpirítjuk a felforrósított olajon.

  2. Fehéredéskor hozzáadjuk a MAGGI Fasírt fűszerkeveréket és 1 dl vizet, majd addig rotyogtatjuk, míg a leve teljesen el nem fő róla. Hagyjuk kihűlni.

  3. A jól behűtött vajas tésztát alaposan meglisztezett munkalapra borítjuk és gyorsan 8×9 cm-es lapokra vágjuk. A lapokat kissé megnyújtjuk.

  4. A kihűlt hústölteléket hosszában a lapok közepére halmozzuk és fél evőkanál tejföllel borítjuk. A tészta széleit  megkenjük a felvert tojással, majd félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk.

  5. A töltött tésztalapok hosszabbik oldalát késsel beirdaljuk, a húsos táskákat félkörben kissé meghajlítjuk.

  6. A táskákat megkenjük a felvert tojás maradékával és megszórjuk szezámmaggal vagy durva szemű sóval.

  7. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

#okostipp

A vajas tésztával csak hidegen egyszerű dolgozni, ezért fontos, hogy a feldolgozása előtt hűtőben tároljuk, valamint hogy a töltelék is hideg legyen, mikor megtöltjük. Készíthetjük darált pulykahússal is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére