•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Húsvéti kalács vegyes töltelékkel

Hozzávalók
  • 1 a kenéshez tojássárgája
  • vanília eszencia1 teáskanálnyi só450 ml tej30 g vaj50 g friss élesztő100 ml olaj
  • tészta
  • eszencia100 g darált dió200 g apróra vágott pörkölt mogyoró50 mazsola200 g rahát vanília
  • vanília eszencia100 g darált dió200 g apróra vágott mogyoró50 mazsola200 g rahát pörkölt
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Készíts kovászt 200 g lisztből és a 2 evőkanál cukorral összekevert, meleg tejben megolvasztott élesztőből
  2. Addig keverd, amíg egy nagyon lágy tésztát kapsz
  3. Hagyd jól megnőni, majd add hozzá a maradék lisztet, a sóval, cukorral és eszenciákkal felvert tojássárgájákat
  4. A végén add hozzá a meleg tejet is és gyúrd jól össze, hogy egy ruganyos tésztát kapj
  5. Add hozzá a megolvasztott vajat, olajat, majd addig dagaszd, amíg „hólyagocskák” kezdenek megjelenni a tésztán
  6. Hagyd kelni egy huzatmentes, meleg helyen
  7. Közben készítsd el a krémet: verd fel jól a fehérjéket a cukorral, add hozzá a kakaót, kókuszreszeléket, eszenciákat, mazsolát, diót és a konyhai robottal felaprított pörkölt mogyorót
  8. Miután a tészta megkelt, oszd kettőbe, nyújtsd ki az asztalon a kezeddel, tegyél rá krémet, rahát darabokat, tekerd fel, és hagyd kelni egy sütőpapíros tepsiben, körülbelül 30 percen keresztül
  9. Miután megkelt, kend be tojássárgájával, majd tedd be a sütőbe 45 percre, közepes hőfokra (a sütés időtartama változhat a sütőtől függően)

#okostipp Vágd szeletekre és tálald.   A húsvéti kalács receptjét lorynov ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére