Húsvéti koszorú mandulával és szezámmaggal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A kalácshoz a tejben elkeverjük az élesztőt és egy kevés cukrot, tetejét megszórjuk liszttel és meleg helyen kb
  2. 15 percig hagyjuk letakarva, hogy felfusson
  3. Összekeverjük az olajat, a sót, a citromhéjat, a cukrot, a tojásokat és az ánizst
  4. Az egészet az átszitált liszthez adjuk, belekeverjük az élesztőt és lágy tésztává gyúrjuk
  5. Lisztezett munkalapon addig dagasztjuk, amíg sima, rugalmas, formázható, de nem túl kemény lesz
  6. Visszatesszük a tálba, konyharuhával letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük
  7. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk, és kb
  8. 70 cm hosszú egyenletes vastagságú rudat formázunk belole
  9. Végüket összefogjuk és fonatot készítünk, majd koszorút formázunk belole
  10. A végeit megkenjük vízzel és jól összenyomjuk
  11. A kalácsot vékonyan kizsírozott tepsibe tesszük, letakarjuk és kb
  12. 30 percig kelesztjük
  13. Elkeverjük a tojássárgáját a tejjel és ezzel megkenjük a kalács tetejét, majd megszórjuk a szezámmaggal
  14. A mandulát összekeverjük a cukorral, hogy az egész összeragadjon
  15. A húsvéti koszorút 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt ropogósra sütjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére