•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Isteni citromtorta

Hozzávalók
  • 10 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Piskótát sütünk 3 tojásból. Az egész tojást a 9 dkg kristálycukorral habbá verjük egészen a kifehéredésig, majd beleszitáljuk a lisztet egy adagban, majd és határozott, forgató mozdulatokkal belekeverjük a masszába. Igyekezzünk minél kevesebbet keverni, hogy ne törjön össze, mert nem fog olyan szépen feljönni a kész piskóta.
  2. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, majd 180 fokon 10-13 perc alatt megsütjük.
  3. Ha hűlt egy kissé, kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a formát elmossuk, megtörölgetjük, lehűtjük, majd visszarakjuk bele a piskótát.
  4. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk a porcukorral, hozzákeverjük a tejfölt és óvatosan elkeverjük úgy, hogy minél kevésbé törjük a habot.
  5. A citromok héját belereszeljük és a levét belefacsarjuk, majd ezt is elkeverjük.
  6. Néhány kanál vízben elkeverjük a zselatint, hagyjuk pár percig duzzadni, majd a mikróban fél perc alatt felmelegítjük. Egy keveset a habból hozzá keverünk, hogy ne legyen olyan nagy a hőmérséklet különbség végül az egészet a habhoz adjuk és alaposan elkeverjük.
  7. A tésztát megkenjük a lekvárral, ezzel adunk neki egy különleges ízt, majd az egész krémet a tortakarikában lévő piskótára halmozzuk és elegyengetjük.
  8. Tetejét díszíthetjük tortazselével, vagy citromszeletekkel.
  9. Legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük, ez alatt a zselatin megköt és felszeletelve tálaljuk.

#okostipp Más lekvárral is lekenhetjük, esetleg el is hagyhatjuk ezt a lépést.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére