•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Ízvarázs karfiolsteak

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A tél végi zöldségkínálat értékes darabja a karfiol, aminek jellegzetes ízét sokan kerülik. Nekik is van egy jó hírünk: a pici olajjal sült fűszeres karfiolszelet nemcsak egészséges, és bármilyen diétába illeszthető, de a zöldségkeveréktől és a magas hőfokon sütéstől lágyabb és karamelles ízt is kap.

Piszke receptje.

Elkészítés
  1. A karfiol leveleit leszedjük, úgy hogy a fej egészben maradjon.

  2. A karfiolt lefele fordítjuk, éles késsel, a torzsa szélénél kettévágjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk – így a torzsa szépen összefog jó pár szeletet, de a fej többi részét is így vágjuk fel.

  3. Az olívaolajat kissé megmelegítjük, elkeverjük benne az Ízvarázst.

  4. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, megkenjük kevés olívaolajjal, ráfektetjük az egész karfiolszeleteket és a kisebb darabokat is egy csokorban, egyenletesen megkenjük a fűszeres-zöldséges olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

  5. Közben a burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk (így gyorsabban megfő), ha a sós vízben puhára főtt, a főzővizét leöntjük, a vajjal áttörjük, és ízlés szerinti mennyiségű tejjel simára keverjük. A végén adjuk hozzá a vékonyan felkarikázott újhagymát. A karfiol mellé kínáljuk.

#okostipp

Nemcsak könnyű ebédként tálalhatjuk, hanem kiváló köretként is nehezebb, fűszeres sültek mellé. Ha sütés után turmixoljuk, fűszeres karfiolpürét kapunk, de kiváló krémleves alap is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére