•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Juhtúrós puliszka

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy kis sóval forraljunk fel 1,5 liter vizet
  2. Folyamatos keverés mellett (erre legjobb a habverő) beleszórjuk a kukoricalisztet
  3. Lassan kevergetve főzzük, amíg nem válik tejbegríz-sűrűségűvé, majd félretesszük
  4. Egy magasabb sütőedényt zsírozzunk ki, s az aljára terítsünk néhány kanálnyi puliszkát, megszórva juhtúróval, meglocsoljuk tejföllel, zsírt csepegtetünk rá, majd rásimítunk egy újabb réteg puliszkát
  5. Legfelülre túró kerüljön
  6. Forró sütőben közepes lángon pirosra sütjük
  7. A tetejét megszórhatjuk pirított szalonnával és kaporral
  8. A puliszkát inkább a zalai konyha ismeri, onnan került Csákányba is
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére