•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kacsamájas tésztatáskák párolt, szalonnás lilakáposztával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A kacsamájakat megtisztítjuk, kevés tejben kivéreztetjük, utána áthelyezzük 1 dl tejszínbe, amelyben másfél órán át pihentetjük
  2. A lilakáposztát kevés kacsazsíron megdinszteljük, adunk hozzá mézet vagy cukrot, amitől kicsit karamellizálódik, majd felöntjük a roséval
  3. Adunk hozzá még vizet és fél órán át pároljuk
  4. Megfűszerezzük egy kis sóval, köménnyel, és egy tk
  5. ecettel
  6. Elkeverjük és hagyjuk összeérni
  7. 4 réteslapot egyenként megvajazunk, egymásra helyezünk, majd a következő négyet szintén úgyanígy előkészítjük
  8. Az elkészült lapokat 3-3 csíkra vágjuk fel (kb
  9. 8-10 cm széles)
  10. Ráteszünk 2-3 darab májat egy baconbe csavarva
  11. Háromszögben ráhajtjuk a szélét, majd a másik oldalt újra háromszögben, amíg be nem fedi teljesen
  12. A széleket tojásfehérjével megkenjük, így nem nyílik szét
  13. Vajjal kikent tepsibe helyezzük őket, még meglocsoljuk egy kis vajjal és 200 C°-on 12-15 perc alatt megsütjük
  14. A lilakáposztához keverünk lesütött szalonnát, és tálaláskor ráhelyezzük a táskákat
  15.   A receptet az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére