Kacsamell narancsos mézes céklával és sárgarépával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra.

  2. A kacsamellek bőrét éles késsel beirdaljuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

  3. Az egyik Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockával ízesített vízben előfőzzük a céklát és a répákat, majd meghámozzuk a céklát és a répákkal együtt kockákra vágjuk.

  4. Keverőtálban dolgozzuk össze a narancslevet, a mézet, a másik Tyúkhúsleveskockát és két-három evőkanál olajat.

  5. Összekeverjük a cékla és a répakockákat a narancsos keverékkel, majd sütőtálcán 20 percig sütjük, olykor megforgatjuk.

  6. Közben egy száraz serpenyőben a kacsamellet zsíros felével lefelé közepes hőmérsékleten pirítsuk meg 4 perc alatt, majd fordítsuk meg és pirítsuk további négy percig.

  7. Tegyük át a kacsamelleket ismét zsíros felükkel lefelé egy másik sütőtálcára, öntsük alá a serpenyőben visszamaradt és leszűrt zsiradékot, majd a sütőben 8 percig süssük közepesen át.

  8. Szeletelés előtt hagyjuk a húst állni öt percig, majd tálaljuk a narancsos cékla és sárgarépa körettel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére