•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kajszibarackos torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tortához kiolvasztjuk a leveles tésztát, majd lisztes felületen egy 28 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle
  2. Beletesszük egy tortaformába, megszurkáljuk villával, azután 30 percre betesszük hűtőbe
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra
  4. A tészát betesszük 18 percre, azután hagyjuk hűlni
  5. A barackot feldaraboljuk és megmártogatjuk Amarettoban
  6. A zselatint langyos vízben megpuhítjuk
  7. A bort összekavarjuk 80 g cukorral, 1 narancs levével és 1 tojássárgájával
  8. Tüzön felmelegítjük, s közben kavargatjuk míg megvastagszik, majd leszűrjük
  9. A zselatinról leöntjük a vizet, összekavarjuk a krémmel és hagyjuk kihűlni
  10. Felverjük a tejszínt, majd fokozatosan hozzákavarjuk a krémhez
  11. A tortalap köré egy gyűrűt teszünk, a lapra ráöntjük a krémet és elegyengetjük, majd 3 órára betesszük hűtőbe
  12. Levesszük a gyűrűt
  13. A tojásfehérjéket habosra verjük, azután beleszórunk 200 g cukrot és elkeverjük
  14. A hab 2/3-át egy zacskóba tesszük, vágunk rá egy kisebb lyukat és habcsókókat nyomunk egymás hegyére-hátára körbe-körbe a tortán
  15. A maradék habbal megkenjük a torta széleit
  16. Betesszük a sütőbe egy rövid időre, míg a habcsókok hegyei megpirulnak, végül megszórjuk mandulával
  17.   A kajszibarackos torta receptet Amalia_aa ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére