•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kakaós csiga

Hozzávalók
  • 8 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A langyos tejben elkeverjük a porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olvasztott margarin felét, majd hozzáadjuk a tojásokat, valamint a pici sót.
  3. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, amit konyharuhával letakarunk és meleg helyen 30-40 percig kelesztünk.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vékony téglalappá kinyújtjuk, megkenjük a maradék margarinnal és vastagon megszórjuk a kristálycukorral elkevert kakaóporral. Szorosan feltekerjük és kb. 2,5 cm-es darabokra felszeleteljük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, konyharuhával letakarjuk és 10 percig ismét kelesztjük, majd előmelegített sütőben,180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

#okostipp Porcukorral meghintve tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére