•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kakaós-diós torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 2 tojást felverünk a cukor felével és gőzfürdőn kavarjuk, amíg megvastagszik, azután hagyjuk kihűlni
  2. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra vert vajat
  3. Ezt a krémet hűtőbe tesszük
  4. 5 tojásfehérjét habosra verünk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a diót, kakaót, felvert tojássárgáját, összekavarjuk, majd beleszórjuk és hozzákavarjuk a lisztet
  5. Mikor a keverék homogén lett, egy kiolajozott és lisztezett tortaformába öntjük, amit 175-180 fokos előmelegített sütőbe teszünk 20-25 percre
  6. Mikor megsült, kivesszük és hagyjuk kihűlni, azután felvágjuk három lapra
  7. A három lapot megkenjük krémmel és egymásra helyezzük őket
  8. A torta tetejét megöntözhetjük karamellel vagy -megszórhatjuk darált dióval (ha nincs más, megszórjuk kakaó porral)
  9.   A kakaós-diós torta receptet Rebella ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére