•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kakaós és túrós háromszögek

Hozzávalók
  • 10 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A langyos, kristálycukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit és bedagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt 3, vagy 4 részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.
  3. A kakaós háromszögnél az olvasztott vajjal kikevert cukros kakaóval megkenjük a tésztát, a túrós háromszög esetében a tojásfehérjét habbá verjük, a tojássárgát a kristálycukorral, illetve vaníliás cukorral kikeverjük, majd a túrót és a habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük. A tésztát vékonyan tejföllel megkenhetjük, majd ráhalmozzuk a túrós tölteléket.
  4. A tésztákat a szélesebb oldalánál feltekerjük és háromszögeket vágunk belőle, egyet jobbra "/", egyet balra vágva "\".
  5. Az elkészült háromszögeket kb. 5 percig még a tepsikben állni hagyjuk, addig a sütő is felmelegszik, végül 180°C-on arany színűre sütjük.

#okostipp A sütemény alját kell figyelni, aranybarnára süljön, a teteje pedig picit barnuljon.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére