•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kakaós, mákos, diós, kávés tortalapok mikróban

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy edényben addig főzzük a vizet a cukorral, míg az teljesen feloldódik
  2. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ráöntjük a forró szirupot
  4. Addig mixeljük, míg a hab a duplájára nő
  5. Ekkor hozzáadjuk az olajat meg a tojássárgáját, majd folytonos keverés mellett rászórjuk a lisztet
  6. A keveréket egy jénai tálba vagy egy mikróban használatos műanyag edénybe töltjük, amelynek az aljába egy sütőpapírt helyezünk
  7. Ezután az edényt fedő nélkül a mikróba helyezzük, majd a legmagasabb fokozaton 10 percig sütjük
  8. A recept alapján többféle tortalap is készíthető: Kakaós tortalap: 2 evőkanál liszt helyett 2 evőkanál kakaót adunk hozzá; Mákos tortalap: 2 evőkanál lisztet 4 evőkanál mákkal helyettesítünk; Diós tortalap: 2 vagy 3 evőkanál lisztet 4-6 evőkanál őrölt dióbéllel pótolunk; Kávés tortalap: a szirup készítésénél a vizet zaccmentes kávéra cseréljük, illetve 2 teáskanál instant kávét vagy kapucsinót adunk hozzá

#okostipp A tortalapot vízszintesen két vagy három rétegre vágjuk, a lapok közé bármilyen krémet tehetünk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére