•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kakaós muffin zabpehellyel

Hozzávalók
  • 12 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, (liszt, zabpehely, kakaó, cukor, sütőpor, ha használunk aszalt gyümölcs, vagy olajos magvak).
  2. Hozzáöntjük a tejet, az olajat, a tojást és összedolgozzuk egy csomómentes masszává.
  3. A muffin tepsibe kapszlikat helyezünk vagy kivajazzuk és lisztezzük és kanállal, de még jobb egy fagylaltadagoló kanállal a mélyedésekbe adagoljuk úgy, hogy ne legyen magasabb mint a mélyedés 3/4 része.
  4. 20 perc alatt készre sütjük, ezt tűpróbával ellenőrizzük.
  5. 100 g étcsokoládét felolvasztunk gőz fölött, vagy mikróban, majd a készre sült muffinok tetejét megmártjuk a csokiban
  6. 50-100 g (ki mennyire szereti) szezámmagot megpirítunk száraz serpenyőben és 100 g kristálycukrot karamellizálunk, ha már szép aranybarna a színe hozzáöntjük a szezámmagot.
  7. Egy fém tálcára, vagy tepsibe terítünk alufóliát és erre öntjük a karamellt vékony lapra. Ha kicsit kihűlt, összetördeljük majd egy-egy darabot a muffinok tetejébe szúrunk.

#okostipp Tetejét akár fehér csokival is beboríthatjuk, vagy a tésztába is keverhetünk sütés álló csokilencsét.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére