•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kalapos aprósütemény

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A vajat krémesre kavarjuk cukorral, azután fokozatosan hozzáadagoljuk a felvert tojást és összekavarjuk
  2. Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és mandula aromát
  3. Összegyúrjuk majd ebből a tésztából 20-22 db kalapocskát formázunk
  4. A kalapok alapjához 10 g-os golyókat formázunk, a tetejéhez pedig 3 g-os golyókat
  5. A maradék tésztát két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a zöld ételszínezéket, a másikhoz pedig a pirosat
  6. A nagyobb golyókat kilapítjuk, a kisebbeket pedig kerekre formázzuk és csak az egyik felét lapítjuk ki
  7. A lapos tészta darabokat megkenjük tojásfehérjével és rátesszük a félig lapított darabokat
  8. A piros tésztából egy vékony rudat formázunk, amelyet a kalapok süvege köré helyezünk
  9. A zöld tésztából is egy vékony rudat formázunk és ahol a piros összeér, oda egy-egy zöld masnit illesztünk
  10. A süteményt 180 fokos sütőben sütjük őket 20 percig
  11. A kalapos aprósütemény receptet Cristina ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére