•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Káposztaleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a vöröshagymát és a burgonyát kockára, a fokhagymát pedig apróra vágjuk.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomlét és a fokhagymát. Ezután rátesszük a káposztát, végül a burgonyát, majd fűszerezzük.sóval, borssal, majorannával, köménnyel ízlés szerint.
  3. Annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje és fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, végül tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze.
  4. A liszttel és az olajjal hígabb, zsemleszínű rántást készítünk, pirospaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük és a levesbe öntjük.
  5. Összeforraljuk és tejföllel tálaljuk.

Tipp: A levest cipóban is tálalhatjuk. A paradicsomlevet helyettesíthetjük 1 doboz paradicsomkonzervvel is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére