•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Káposztás marhahúsos lángos

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk egy tk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt
  2. Langyos helyen 10 perc alatt felfuttatjuk
  3. Egy tálban összekeverjük a liszteket a sóval és a burgonyával, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is
  4. Kézzel alaposan összegyúrjuk, és konyharuhával letakarva, 40-45 percig kelesztjük
  5. A káposztát lereszeljük
  6. Kevés olajon karamellizáljuk a maradék cukrot, rátesszük a káposztát, és nagy lángon megpirítjuk
  7. Megvárjuk, míg kihűl, majd belekeverjük a már megkelt lángostésztába
  8. Olajos kézzel teniszlabda nagyságú gombócokat csipkedünk ki a tésztából, és nyújtódeszkán 10 percig pihentetjük
  9. Ezután a kis cipókat vékonyra nyújtjuk, és bő, forró olajban kisütjük
  10. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst is
  11. Ízesítjük sóval, fekete borssal, és időnként kevés vizet hozzáöntve legalább 30-40 percig főzzük
  12. A lángosokat kisütjük, tetejére ízlés szerint tejfölt és marhahúst teszünk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére