•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Káposztás tészta - konvenciók nélkül

Hozzávalók
  • (természetes, nem finomított)
  • 2 evőkanál (extra szűz) olívaolaj
  • 1-2 evőkanál (nád, nyírfa) -ízlés szerint cukor
  • (tört) bors
  • 25 dkg (durum, teljes kiőrlésű) tészta
  • 1 kg fejes káposzta
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. tisztítsuk meg a káposztát a felső 1-2 levelétől, mossuk meg és szeljük kisebb darabokra, majd a darabokat nagyon vékony csíkokra (torzsát vegyük ki) 2
  3. enyhén sózzuk meg és hagyjuk, hogy levet engedjen (kb
  4. 20 perc) 3
  5. tegyük fel főni a tésztavizet kevés sóval, majd amikor lobogva forr, tegyük bele a tésztát és főzzük fogkeményre (ne főzzük túl, mert még pirítani is fogjuk) 4
  6. az olivaolajon pároljuk meg a káposztát ízlés szerint ízesítve (só, bors, cukor) és amikor fogkeményre puhult keverjük a lecsöpögtetett tésztához 5
  7. forró serpenyőben pirítsuk meg a káposztás tésztát és tálalható (teflon esetén nem kell tenni alá olajat) Praktikák:- bátran változtatható a káposzta mennyisége és az ízesítése (ezt az ételt mindenki máshogy szereti, nálunk pl
  8. én nádporcukorral és borssal, HeF inkább sósabban)- a képen látható étel durum tésztával készült A receptet a Receptműves ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére