Karácsonyi töltött csokoládés csókok

Hozzávalók
  • 8 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A tésztához a puha vajat a xilittel kihabosítjuk. A liszteket a kakaóporral összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a vajas részhez és homogénné keverjük.
  2. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát, majd 180 C-on kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokoládét, majd elkeverjük és betesszük a hűtőbe.
  4. Amikor a sütemény megsült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  5. Ezután a hűtőből kivesszük a krémet, amelyet kihabosítunk a vajjal.
  6. A díszítéshez minden második sütemény tetejére nyomunk egy kevés olvasztott csokisapkát és hagyjuk megdermedni.
  7. A vajjal kihabosított csokikrémet csillagcsöves habzsákba tesszük és minden második süteményre nyomunk a krémből, majd ráillesztünk egy csokisapkával díszített másik süteményt.
  8. Ezt minden darabbal elvégezzük, majd egy tálra sorakoztatjuk őket.

#okostipp Természetesen ez az édesség is elkészíthető cukros változatban is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére