Karácsonyi töltött, egész pulyka

Hozzávalók
  • 24 adag
  • Nehezen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, a gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük.

  2. Az így elkészített gesztenyemasszához hozzáadjuk a MAGGI Húsvarázzsal elkevert darált húst, a kinyomkodott és apró darabokra tépkedett zsemléket, a nyers tojásokat, a tejfölt és a borsot.

  3. Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mellbőre alá és a hasüregébe.

  4. A hasüreg nyílását összetűzzük és a mellet alaposan bedörzsöljük MAGGI Piros Magyaros Ízvarázzsal, majd befedjük a csíkokra vágott szalonnával.

  5. Az így elkészített pulykát forró olajban megforgatjuk és kevés vízzel puhára pároljuk.

  6. Ezután sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.

  7. Tálaláskor a hasüregében levő tölteléket szeletekre vágjuk és a megsült pulyka köré rendezzük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére