•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Karamell krém (Créme caramel)

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Az 50 g cukrot tedd egy kis edénybe, majd tedd a tűzre, közepes lángra és hagyd ott, kevergetés nélkül, hogy karamellizálódjon
  2. Öntsd a tortaformába, majd forgatgasd meg kicsit, hogy a cukor fedje be mindenhol a formát
  3. A krémsajtot kavard jól ki egy tálban
  4. Öntsd hozzá lassan a sűrített tejet, folyamatosan kevergetve
  5. Öntsd a keveréket egy edénybe, add hozzá a tejet és cukrot is, majd hagyd közepes lángon, időnként megkeverve, amíg majdnem fő
  6. Közben verd fel kicsit a tojásokat és a tojássárgájákat
  7. Öntsd rá, folyamatos kevergetés mellett, a forró tejes keveréket
  8. Szűrd át egy szitán a tortaformába
  9. Tedd a formát a sütő tepsijébe és önts forró vizet a tepsibe – kb
  10. 1 cm vastagon
  11. Tedd sütőbe és süsd 50 percig 130 fokon, amíg a krém teteje jól megdermed
  12. Vedd ki, hagyd kihűlni a formában, majd borítsd egy tányérra
  13.   A receptet CristinaK ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére