Karamelles-banános süti

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tedd a barna cukrot és a vajat egy edényben a tűzre
  2. Kevergesd, amíg elolvad a vaj és homogenizálódik
  3. Kenj ki egy kisebb tepsit és öntsd bele a karamellt
  4. Szeleteld fel a banánokat és helyezd a tepsibe
  5. A tésztához tedd egy tálba a cukrot, vaníliacukrot, és a megpuhított vajat (ne legyen folyékony)
  6. Keverd össze, majd lassanként adagold hozzá a sütőporral összekevert lisztet
  7. Adj a tésztához egy-egy tojást is, majd a tejet
  8. Addig keverd mixerrel, amíg kezd buborékos lenni
  9. A tészta állaga nem lesz túl kemény
  10. Öntsd a banánokra, minél egyenletesebben
  11. Rázd meg kicsit a tepsit, hogy helyezkedjen el jól a tészta
  12. Helyezd a 175 fokos sütőbe 40-50 percre
  13. 30 perc után lefedheted alufóliával, majd tedd vissza a sütőbe
  14. Sütés után, a piskóta összeeshet kicsit, de az nem baj
  15. Borítsd a sütit egy tálcára

#okostipp Jobb, ha akkor vágod meg, miután már kihűlt. A karamelles-banános sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére