•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kávékrémes dobostorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az alaphoz való anyagokból piskótamasszát készítünk
  2. A tortaforma alsó lapját megvajazzuk, liszttel gyengén megszórjuk
  3. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk és megsütjük
  4. Vékony késsel még melegen leválasztjuk a sütőformáról
  5. A töltelékhez a cukrot feloldjuk a feketekávéban, hozzáadjuk a puhított csokoládét vagy kakaót, a vaníliát, ha rudat használunk, belefőzzük a szirupba
  6. Nagyon vigyázzunk, nehogy kifusson a szirup, folyamatosan keverjük
  7. A kávés krém akkor van készen, amikor már hólyagokat vet, vagy ha egy pohár vízbe cseppentve nem olvad szét, hanem golyót formál
  8. Ha elkészült, levesszük a tűzről, 2-3 percig hűtjük, és még melegen hozzáadunk 30 dkg vajat vagy margarint
  9. Habüstben vagy porcelántálban langyosra hűtjük, és habverővel addig keverjük, míg világos színű és habos nem lesz
  10. Megtöltjük vele a tésztát, kicsit félreteszünk a krémből a díszítéshez
  11. A mázhoz 20 dkg cukrot palacsintasütőben világosbarnára pirítunk, hozzáadunk 2-3 csepp ecetet
  12. Ha megolvadt, a torta felső lapjára öntjük, meleg késsel elsimítjuk
  13. Vajazott késsel addig szeletelhetjük, míg a cukor meg nem keményedik
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére