•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kávés-csokis szív torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra
  2. Egy szív alakú tortaformát kiolajozunk és beszórjuk őrölt mandulával
  3. A vajat és a cukrot habosra verjük, azután a tojássárgáját is belekavarjuk
  4. Felaprózzuk a csokit, majd gőzfürdőben megolvasztjuk és hozzákavarjuk a kávét
  5. A tojáshoz hozzáadjuk az olvasztott csokit, zsemlemorzsát, a maradék őrölt mandulát és a sütőport
  6. A tojásfehérjét habosra verük és ezt is hozzákavarjuk a kompozícióhoz
  7. Ezt a keveréket a torta formába öntjük és elegyengetjük
  8. 35-40 percre betesszük az előmelegített sütőbe
  9. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, azután egy fapálcikával megszurkáljuk és megöntözzük sziruppal és rum aromával
  10. Az étcsokit feldaraboljuk és a kókusz vajjal (vagy kókusz tejjel) együtt gőzfürdőben megolvasztjuk
  11. Mikor kihült, bevonjuk vele a tortát
  12. Végül reszelt csokival és kávé szemekkel díszitjük a tetejét
  13. A kávés-csokis szív torta receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére