Kávés, whisky torta

Hozzávalók
  • 7 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A lisztet, a kristálycukrot, a kakaót, a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport egy nagyobb tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a folyadékokat, először a tojást, utána a tejet, végül az olajat.
  2. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima, egynemű legyen, ezután hozzáöntjük a friss kávét és végül a whiskyt.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 15-20 perc alatt készre sütjük 180 fokon. A sütés ideje függ a formától és a sütőtől, ezért tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A tejszínt viszonylag kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kávét és a whisky-t is, végül alaposan összeforgatjuk.
  5. A zselatint feloldjuk pár kanál vízben, megvárjuk amíg megduzzad (2-3 perc) és a mikróban felmelegítjük, majd óvatosan a krémhez forgatjuk.
  6. A lapokat 2-2 darabba vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd hűtőbe tesszük dermedni. A torta külsejét is beborítjuk a krémmel.
  7. Ha nem maradt krém, akkor kevés tejszínt verjünk fel habfixálóval és adjunk hozzá pár kanál instant kávét, az oldalát pedig rakjuk ki macskanyelvvel, ami nagyon feldobja.

#okostipp Csokis csészéket előre elkészítettem, ez nem kötelező tartozéka a tortának, de nagyon jól feldobja. Kis méretű muffin pappírt kikenünk vastagon olvasztott csokoládéval és ha megdermedt, levesszük róla a papírt. 1 dl tejszínt kemény habbá verünk, felolvasztunk 5 dkg étcsokoládét, beleforgatjuk a tejszínbe és csillagcsöves habzsákból a csészékbe adagoljuk. Szatén szalagból készült masnival exkluzívvá tehetjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére