•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kecskesajttal töltött nyúlgerinc vörösboros barna mártással és sült spárgával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, a nyúlhúst pedig előkészítjük (megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk)
  2. A megpucolt és összezúzott fokhagymát 2 két evőkanál jó minőségű extra szűz olívaolajjal (lágy legyen inkább) összekeverjük és a kiterített húst jól bedörzsöljük
  3. Sózzuk, de csak minimálisan (a kecskesajt miatt)
  4. Pl
  5. Garabonciás La Colline lágy kecskesajt használható
  6. Az előkészített, befűszerezett húsra ráhelyezzük a kecskesajtot (a sajt rúdban volt, pont megfelelő méretű a nyúlhúshoz) és szorosan feltekerjük a húst
  7. Húskötözővel meg lehet kötözni, bár e nélkül is megmarad a forma, ha elég szorosan tekertük fel
  8. Hőálló üvegtálba tesszük és ráöntünk két dl jó minőségű vörös bort
  9. A hús mellé kerül a két szál új hagyma
  10. A hús külső felületét is megsózzuk picit és frissen őrölt borssal megszórjuk
  11. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük
  12. A sütési idő leteltével leöntjük a bort, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és visszatoljuk a sütőbe
  13. A hőmérséklet már magasabb, 180 fok legyen
  14. Itt sütjük további 5-10 percig, hogy a hús felülete kissé megpiruljon
  15. Nagyon fontos, hogy ismerjük a sütőnket, mert könnyen kiszáradhat
  16. A sütés végeztével 5-10 percig lefedve, a sütőből kivéve pihentetjük a húst a szeletelés előtt
  17. A leöntött bort a meghámozott és nagyon vékonyra felkarikázott répával, a sült újhagymákkal és a mézzel együtt felforraljuk és kb
  18. 10 percig főzzük, hogy a répa megpárolódjon, a bor pedig kissé besűrűsödjön
  19. Az egészet összeturmixoljuk, hogy krémes, lágy, ízes mártást kapjunk
  20. A spárgákat megtisztítjuk (alsó 3-4 cm-es darabot levágjuk, zöld spárgát hámozni nem szükséges) és serpenyőben kevés olajon megsütjük
  21. Legjobb grillen lenne

Tipp: Tálaláshoz a húst óvatosan felszeleteljük, a mártást vékonyan a tányérra kenjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, egy kevés lágy extra szűz olívaolajat cseppentünk rá, mellé tesszük a spárgát, nagy szemű jó minőségű sóval (pl. Maldon, akár a füstölt is lehet) picit megszórjuk, egy adag mártást, külön tálban a tányéron mellé helyezünk. Különleges és nagyon finom nyúlhúsos egytálétel mindazoknak, akik szeretik az igényes fogásokat!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére