Kedvenc Újházy tyúkhúslevesünk gazdagon

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. Forraljunk fel 2-2,5 l vizet, tegyük bele a meghámozott vöröshagymát, a zellert, a paradicsompürét, a feldarabolt sárga és a fehérrépát, majd igen lassú tűzön főzzük, amíg a zöldség meg nem puhul.
  2. Amikor már majdnem puha a zöldségek tegyük hozzá a MAGGI Újházy tyúkhúsleveseket és főzzük együtt még 5 percig. Tegyük bele a felszeletelt gombát, a végén adjuk hozzá a zöldborsót is.
  3. A finommetéltet sós vízben főzzük ki, majd szűrjük át, öblítsük le és tegyük félre. A levest is szűrjük le, de a zöldségeket és a húsgombócokat tartsuk meg és tegyük vissza a levesbe a szűrés után.
  4. A végén tegyük bele a tésztát és szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.

#okostipp Készítés közben kóstolgassuk és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk meg. Az Újházi-tyúkhúsleves Újház Edéről, a valamikori híres pesti színészről kapta a nevét, aki állítólag nem csak ínyenc volt, de főzni is szeretett és tudott is. A zöldborsó lehet konzerv is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére