•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kelbimbó kölestartóban

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A kelbimbóhoz 2,5 dl vizet az ételízesítővel felforralunk
  2. Közben a kölest egy szitába töltjük és meleg, folyó vízben megmossuk
  3. Ezután a forró vízbe szórjuk, és kis lángon 5 percig főzzük
  4. Végül a tüzet elzárjuk alatta és 10-15 percig állni hagyjuk
  5. A kelbimbót megmossuk, a nagyobb fejeket elfelezzük
  6. A hagymát felaprítjuk és 15 g vajban megfuttatjuk
  7. A kelbimbót hozzáadjuk, két evőkanál vizet öntünk rá és megsózzuk
  8. 5-8 percig lefödve pároljuk, majd az apróra vágott zöld fűszer felét rászórjuk és a maradék vajat bele keverjük, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük
  9. A tejszínt, az átpréselt fokhagymát, a fűszereket és a maradék zöld fűszert a kölessel összekeverjük
  10. Egyenletesen a kelbimbóra terítjük
  11. A sajtot és a szezámmagot rászórjuk
  12. Addig sütjük, amíg a sajt a tetejére olvad és pirulni kezd
  13. Az egy centis darabokra vágott metélőhagymával megszórjuk
  14. Tápanyagtartalom egy adagban:Energia: 335 kcal (1400 kJ)Fehérje: 13, 5 gZsír: 17, 5 gSzénhidrát: 30,2gKoleszterin: 35,62 mgRost: 6,4 gC-vitamin: 93,8 mgB12-vitamin: 0,2 ugKalcium: 193,39 mgVas: 5,02 mgNátrium: 830,7 mg A dietetikus véleménye: Már az étel hangzásra is étvágygerjesztő, valóban allergénekben szegény (kivétel a tejfehérje), és a köles aminosavai révén a máj regenerációjában is részt vesz
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére