•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

kenyérlángoska

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Nehezen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt majd hozzáadjuk a kávés kanál sót és a maggi ízvarázst. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.

  2. Ameddig a tészta „kel”, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe.

  3. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, kolbászt, a felszeletelt lilahagymát. Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben készre sütjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére