•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kenyér dagasztás nélkül

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. 1 dl meleg vízbe keverjük bele a cukrot, majd a porélesztőt és tegyük meleg helyre 2
  3. egy keverőtálba tegyük bele a liszteket, zabpelyhet, korpát, sót, fűszereket és szárazon keverjük át őket 3
  4. amikor az élesztő habos réteget képzett a víz tetején, öntsük hozzá a maradék (2,5 dl) szintén meleg (!) vizet és keverjük össze 4
  5. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra, gázsütőnél 4-es fokozat 5
  6. öntsük a száraz összetevőkre a víz 2/3 részét és keverjük össze
  7. Hatékony keverési módszer: nyújtsuk ki az ujjainkat, húzzuk őket szét és hajlítsuk be - mintha teniszlabdát fognánk, vagy Dévényi Tibi bácsi pontos labdáját
  8. Olyan vizes tésztát kell kapjunk, hogy a kiemelt kezünkről lecsusszanjon a massza
  9. Ennek elérése sokban függ a lisztektől is, nálam valamivel több kellett, mint a 3,5 dl víz
  10. Aki most kétségbe esett, mert hajszál pontos mennyiségek alapján nem mer nekiállni, az megnyugodhat, nem svájci óraművön dolgozunk, ez a kenyér nagyon toleráns és pékbarát
  11. 6
  12. az összekevert masszát öntsük bele a kenyérsütő formába és középen hosszában vágjuk végig egy késsel azért, hogy a vágás mentén kezdjen majd megrepedni a tészta sütés közben
  13. Én vettem egy szilikon kenyérsütő formát - lustaságom miatt
  14. Nem drága, nem kell kikenni semmivel, nem ragad bele a tészta és gyerekjáték belőle kivenni a műremeket
  15. Ráadásul elmosogatni is egyszerű
  16. 7
  17. takarjuk le egy konyharuhával vagy egy darab frissen tartó fóliával és tegyük 10-15 percre melegre megkelni
  18. 8
  19. amikor a tészta megemelkedett (kelesztési idő leteltével), tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük nagyjából 40 percig
  20. Én akkor szoktam kivenni, amikor már kissé megbarnult a kenyér teteje
  21. Praktikák: - továbbra se feledjük, hogy a túl forró víztől az élesztőgombák kifekszenek - elhalnak
  22. Tipp, ami nem égeti a kezünket, az optimális - Fűszermániások kelesztés előtt megszórhatják a kenyér tetejét például szárított, morzsolt korianderrel Érdemes kipróbálni: egy szelet kenyérre kenjünk vékonyan vajat, tegyünk rá sonkát és sajtot, majd grillezzük meg úgy, hogy a sajt teteje enyhén megbarnuljon
  23. A kenyérbe sütött fűszerek életre kelnek és totálisan megbolondítják a a melegszendvicset
  24. A receptet a Receptműves ajánlotta
  25. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére