•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kenyérlángos

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A kenyérlángos alapja egyszerű élesztős kenyértészta, amit tepsibe simítunk, tejföllel kenjük, szalonnakockákkal szórjuk, majd bőségesen dinsztelt hagymával borítjuk és sütőben sütjük
  2. Mikor megsült őrölt pirospaprikával és petrezselyemmel ízesítjük
  3. A lisztet tálba rakjuk és belemorzsolunk öt deka élesztőt
  4. Ráöntjük a langyos vizet, belerakjuk a sót, és fél óráig ázni hagyjuk
  5. Összedagasztjuk, két cipót formázunk belőle, tetejét olajjal megkenjük, majd egy órán át kelesztjük
  6. Kelesztés után, a cipókból lapos kerek tésztát formálunk, és kemencében kisütjük
  7. Ha nincs kemencénk, jól előmelegített sütőben is kisüthetjük tepsiben
  8. A kenyérlángost tetszőlegesen ízesítjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére