Kiadós Jókai-bableves csülökkel

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. Az előkészített babot a csülökkel 2-2,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, de egyben hagyott répákat, a zellert és a kolbászt. Lassan főzzük, amíg meg nem puhulnak.
  2. Ekkor kiszedünk mindent a léből, a zöldségeket félretesszük, a csülökből kifordítjuk csontot, a húsát, ha már langyosra hűlt, felkockázzuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk.
  3. Közben a MAGGI Jókai bablevest 3/4 liter forrásban lévő vízbe belekeverjük és gyakori kevergetés mellett 10-12 percig lassú tűzön főzzük.
  4. Beletesszük a MAGGI Jókai bablevesbe az összes félretett hozzávalót, majd összeforraljuk a levest és közben főzünk bele egy kis csipetkét.
  5. Tejfölt hozzáadva tálaljuk.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére