•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kínai sült csirke salátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, és hat nagyobb darabra vágjuk (mell, combok, szárnyak, hát)
  2. A gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük
  3. A fokhagymát áttörjük
  4. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, felének a levét kinyomjuk
  5. Összekeverjük a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát, a narancs héját és levét, az olajat
  6. Beleforgatjuk a csirkedarabokat, és legalább 3 órát állni hagyjuk benne
  7. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony csíkokra/karikákra vágjuk
  8. Nagy salátástálban összekeverjük
  9. A kenyeret apróra felkockázzuk, és a vajon barnára pirítjuk
  10. Elkészítjük a salátaöntetet : a joghurtot simára keverjük a cukorral, a citromlével, 1 csipet sóval, és fehér borssal ízesítjük
  11. Ráöntjük a zöldségekre, és összeforgatjuk
  12. A húst bőrével lefelé a sütő rostjára fektetjük, betesszük a sütőbe, alátoljuk a tepsit, és 200 fokon (gázsütő 3
  13. fokozat) 30 percig sütjük
  14. Megfordítjuk a húsokat, bekenjük a marináddal, és további 25 perc alatt pirosra sütjük
  15. A salátával tálaljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére