•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kis csavart kalácsok

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Egy nagy edénybe lisztet szitálunk, a közepébe egy lyukat csinálunk, és oda beletörjük az élesztőt
  2. Egy kiskanál cukrot szórunk rá és 2 ml tejet
  3. Könnyedén összekeverjük, és 15 percet hagyjuk, hogy felnőjön
  4. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a citromhéjat, a tojás sárgákat, az olvasztott vajat és a langyos tejet
  5. A felnőtt tésztát kicsit még gyúrjuk, majd a gyúródeszkára tesszük és 10 egyenlő részre osztjuk (nekem csak 7 lett)
  6. Ezekből vékony tekercseket formázunk, amit középen visszatűrünk és összefonjuk
  7. Sütőpapírral kibélelt formába tesszük őket, nagy távolságot hagyva köztük, még hagyjuk tíz percig nőni, majd a tojást felverjük és bevonjuk a kalácsokat
  8. Mákkal megszórjuk, majd 170 fokon körülbelül 25 percet sütjük
  9.   A receptet raducristina ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére