•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Klasszikus töltött káposzta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A darált húst a rizzsel, a tojással, a fűszerekkel ( fokhagyma, pirospaprika, bors, só, kömény), az apró kockára vágott szalonnával összekeverjük
  2. A zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük és a húsos töltelékhez adjuk
  3. Ismét összekeverjük
  4. A káposztalevelek nagy ereit kivágjuk, a tenyerünkre terítjük és a húsos töltelékből egy evőkanállal a levelekre teszünk, majd szorosan feltekerjük és mindkét végét begyűrjük
  5. Kb
  6. 4 levelet meghagyunk és felaprózzuk
  7. A lábas alját zsiradékkal kikenjük, majd sorba belehelyezzük a töltött káposzta hengereket
  8. Miután az utolsó kis káposztánkat is beletettük, az apróra vágott levéldarabkákat a tetejére szórjuk
  9. És a babérlevelekkel megtűzdeljük
  10. Felöntjük vízzel, éppen hogy ellepje
  11. Háromnegyedig főzzük, mikor a sűrített paradicsomlevet ráöntjük
  12. Készre főzzük

#okostipp Tálaláskor egy kis edénybe rakhatunk tejfölt a töltött káposzta mellé.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére