•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kókusz golyó

Hozzávalók
  • 4 deka kókuszreszelék34 deka porcukor1 doboz sűrített (4 dl)(tehetsz bele egy kis rózsaszín színezéket is ha akarsz) tej
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sűrített tejet és a cukrot öntsd egy nagyobb tálba és keverd jól össze
  2. Add hozzá a kókuszreszeléket és határozott mozdulatokkal keverd össze, hogy ne maradjon száraz kókuszos rész
  3. A masszát egy szögletes tálcába öntsd bele, nyomkodd meg a kanál aljával, hogy összeálljon és sima legyen a teteje
  4. Minimum egy órányira tedd a hűtőbe, hogy a kókusz elázzon a tejben és a cukor megkeménykedjen (ha színezéket is akarsz tenni bele, akkor oszd ketté a tésztát, a felébe keverj színezéket, a másikba ne
  5. A tálcára a színeset tedd alulra, a tetejére pedig a fehéret
  6. ) Hogy ne unatkozz, oszd ketté a masszát, keress egy kisseb tálcát és az egyik adagból formázz golyókat, hempergesd meg őket kókuszreszelékben, a másikat pedig csavard fóliába és tedd be mindkettőt a hűtőbe állni
  7. Egy óra múlva vagy később, a fóliásat vedd ki a hűtőből és szeleteld fel téglalap vagy háromszög alakúakra
  8. Mivel már jól megkeménykedett, máris fogyasztható
  9. Hosszabb ideig is hagyhatod állni a hűtőben, vagy bárhol, ahol hűvös van és megkeménykedhet
  10. A kókuszgolyók nagyon jól mutatnak hullámos papírban vagy celofánban, úgy hogy a „száját" összekötöd piros szalaggal
  11. Ajándéknak is tökéletesen megfelel, de vendégvárónak is beillik
  12. Szerintem nem csak nagyon elegáns, de legalább olyan finom is
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére