•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kókusz golyó

Hozzávalók
  • 4 deka kókuszreszelék34 deka porcukor1 doboz sűrített (4 dl)(tehetsz bele egy kis rózsaszín színezéket is ha akarsz) tej
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sűrített tejet és a cukrot öntsd egy nagyobb tálba és keverd jól össze
  2. Add hozzá a kókuszreszeléket és határozott mozdulatokkal keverd össze, hogy ne maradjon száraz kókuszos rész
  3. A masszát egy szögletes tálcába öntsd bele, nyomkodd meg a kanál aljával, hogy összeálljon és sima legyen a teteje
  4. Minimum egy órányira tedd a hűtőbe, hogy a kókusz elázzon a tejben és a cukor megkeménykedjen (ha színezéket is akarsz tenni bele, akkor oszd ketté a tésztát, a felébe keverj színezéket, a másikba ne
  5. A tálcára a színeset tedd alulra, a tetejére pedig a fehéret
  6. ) Hogy ne unatkozz, oszd ketté a masszát, keress egy kisseb tálcát és az egyik adagból formázz golyókat, hempergesd meg őket kókuszreszelékben, a másikat pedig csavard fóliába és tedd be mindkettőt a hűtőbe állni
  7. Egy óra múlva vagy később, a fóliásat vedd ki a hűtőből és szeleteld fel téglalap vagy háromszög alakúakra
  8. Mivel már jól megkeménykedett, máris fogyasztható
  9. Hosszabb ideig is hagyhatod állni a hűtőben, vagy bárhol, ahol hűvös van és megkeménykedhet
  10. A kókuszgolyók nagyon jól mutatnak hullámos papírban vagy celofánban, úgy hogy a „száját" összekötöd piros szalaggal
  11. Ajándéknak is tökéletesen megfelel, de vendégvárónak is beillik
  12. Szerintem nem csak nagyon elegáns, de legalább olyan finom is
Szólj hozzá!
 
  • 45 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 20 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 15 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat