Kókuszos kakaós tekercs

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Kibéleljük a 40x25 cm-es tepsit. A tojásokat a kristálycukorral fémtálban elkeverjük és vízgőz felett, habverővel kemény habbá verjük, majd levesszük a vízgőzről és még 3-4 percig verjük. A sütőt előmelegítjük. A kakaóport elkeverjük a liszttel, majd apránként, szűrőn keresztül a tojáshabhoz szitáljuk és közben óvatosan bele is keverjük.
  2. A tésztát vékonyan elkenjük a tepsin és a sütőben 15-20 percig sütjük, majd hideg lapra csúsztatjuk és várunk 2-3 percet. A kókuszreszelékkel megszórunk egy konyharuhát és ráfordítjuk a tésztát. A sütőpapírt lehúzzuk róla és a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, majd pihentetjük a tésztát, amíg kihűl.
  3. Feltesszük forrni a tejet és amikor forr, belekeverjük a kevés vízzel kikevert krémport, a kristálycukrot és a kókuszreszeléket. Összeforraljuk és levesszük a tűzről. Kihűlésig kevergetjük, nehogy bőrös legyen.
  4. Amikor a krém kihűlt, kemény habbá verjük a tejszínt és a krémbe forgatjuk. A piskótát kigöngyöljük a konyharuhából, megkenjük a krémmel, majd visszatekerjük és szeleteljük.
  5. Kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére