•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kókuszos tekercs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Előzőleg vegyük ki a szükséges mennyiségű vajat a hűtőből, hogy felengedjen, majd daráljunk le 30 dkg édes háztartási kekszet
  2. Adjunk hozzá 16 dkg mézet, 6 dkg kakaót, 2 púpozott evőkanál baracklekvárt, 2 evőkanál sütőrumot, valamint 0,8 dl tejet, és alaposan gyúrjuk össze
  3. Ha túl száraz lenne, tegyünk bele még egy kis baracklekvárt, hogy formálható masszát kapjunk
  4. Rum helyett használhatunk fél mokkáskanál rumaromát is
  5. Ebben az esetben 1 dl tejet adjunk a masszához
  6. Ezután keverjünk össze 18 dkg szobahőmérsékletű vajat 12 dkg szőlőcukorral, és a 15 dkg kókuszreszelék kb
  7. háromnegyedével
  8. Amennyiben a cukor a tárolás során megcsomósodott, terítsük szét egy darab papíron
  9. Helyezzünk rá egy másik papírlapot, és sodrófával törjük át, mert a vajban nem oldódik a cukor
  10. Ha a kakaó megcsomósodott, akkor ugyanígy lazítsuk fel
  11. Ezt a módszert más süteményeknél is célszerű alkalmazni, mivel a megcsomósodott kakaó nem oldódik fel, hanem egyre jobban összeáll
  12. Amennyiben keverés közben nagyon kilágyulna a krém, pár percre tegyük a mélyhűtőbe
  13. A maradék kókuszreszeléket szórjuk szét a gyúródeszkán, egy kb
  14. 20×20 centiméteres területen
  15. Tegyük a kakaós masszát a kókuszreszelékkel meghintett négyzet közepére, és nyújtsuk el rajta egyenletes vastagságúra
  16. Ha túl ragadós lenne, hintsünk a tetejére egy kis szőlőcukrot vagy kókuszreszeléket
  17. Amennyiben az alja is tapad, akkor mozgassuk ide–oda a tésztát, hogy a szélén kitüremkedő kókuszreszelékből a szükséges mennyiséget magára vegye
  18. Utána a kb
  19. 36×36 cm méretűre nyújtott tésztára kenjük rá a kókuszos vajat, majd vágjuk ketté, és a metszett oldalától kiindulva tekercsszerűen sodorjuk fel
  20. Végül mindkét rudat kissé oválisra lapítva helyezzük hűtőszekrénybe
  21. Néhány napi érlelés után vágjuk kb
  22. 0,5 cm vastag szeletekre, és desszertes tányéron tálaljuk
  23. Ez a könnyen elkészíthető sütemény fóliába csavarva a mélyhűtőben huzamosabb ideig is tárolható, így kiválóan alkalmas váratlan vendégek kínálására
  24. A hűtőből mindig csak a szükséges mennyiséget vegyük ki, mert a felengedett vajas töltelék újrahűtve már nem olyan gusztusos
  25. Még pfinomabbá tehetjük az ízét, ha a kekszes tésztához hozzáadunk negyed mokkáskanál őrölt kardamommagot, vagy szegfűborsot
  26. Különösen finommá és kellemes illatúvá válik azáltal is, ha a vajkrémbe belekeverünk 1 dkg vanillincukrot
  27. Itt célszerű megemlíteni, hogy a konyhaművészetben járatos háziasszonyok a süteményekhez adandó, valamint a megszórásukra szolgáló porcukrot is vaníliával ízesítik
  28. Ennek legegyszerűbb és legegészségesebb módja, hogy egy egész vaníliarudat négyfelé vágunk, és 0,5 literes üvegbe töltött gyümölcs– vagy szőlőcukor közé dugdossuk
  29. Fémtetővel légmentesen lezárva a cukor néhány hét alatt teljesen átveszi a vanília ízét és illatát
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére