•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kókusztejes csirkecurry

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A curry elnevezés egyrészt fűszerkeveréket jelöl, másrészt a sokféle fűszerrel készülő, legtöbbször csípős, indiai eredetű ételek gyűjtőneve. Készülhet szárazon, ilyenkor a húsok leve adja a szószt, vagy mártásokkal. Utóbbi esetben a curry a fűszerek mellett húslevest, kókusztejet, kókuszkrémet, joghurtot, paradicsomszószt vagy más pürésített zöldséget tartalmaz. Ebben a receptben kókusztejkonzervet használunk, a fűszerek sokféleségét pedig a MAGGI Pikáns fűszerkeveréke biztosítja: ennek a két alapanyagnak a segítségével fél órán belül elkészül a vacsora vagy az ebéd.

Köszönük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben a felforrósított olajon 4-5 perc alatt fehéredésig pirítjuk.

  2. Hozzáadjuk a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket és a kókusztejkonzervet.

  3. Felforraljuk és kb. 10-15 percig, közepes lángon addig főzzük, amíg a szósz is besűrűsödik. Ha előbb besűrűsödik, a folyadékot pótoljuk egy kevés vízzel.

  4. Rizzsel vagy naan – indiai – kenyérrel tálaljuk.

#okostipp

Készíthetjük pulykahúsból vagy akár kizárólag zöldségekből is, pl. karfiolból vagy brokkoliból.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére