•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kókusztejes garnélaleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket és szeljük közel egyforma nagyságúra (turmixolni fogjuk, így csak az a fontos, hogy a főzési idő miatt egyforma darabok legyenek) Pucoljuk meg a garnélát, a húst és a páncélt is tegyük külön félre
  2. Az olajon pirítsuk meg a rákpáncélt, a hagymákat, a répákat, a zellert, aprítsuk rá a chilit, majd öntsük fel a borral és hagyjuk pár másodpercig forrni
  3. Öntsük fel a zöldségeket annyi vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük (kurkuma, só, bors), majd főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak
  4. Vegyük ki a rákpáncélokat és botmixerrel pürésítsük (ha összetöredeztek főzés közben a páncélok, szűrjük át a levest pürésítés után), majd öntsük bele a kókusztejet és forraljuk össze
  5. Ha felforrt a kókusztejjel a leves, zárjuk el a hőt alatta és dobjuk bele a megtisztított rákfarkakat (ekkor még elég forró a leves a húsnak, de nem lesz rágósan túlfőtt) Tipp:- aki teljesen sima krémlevest szeretne, a pürésítés után szűrje át egy szűrőn a leves, majd utána forralja össze a kókusztejjel A leves recetjét Receptműves ajánlotta!

#okostipp Tálalható önmagában, vagy friss fűszernövényekkel, karikázott újhagymával, vagy aprított zellerlevéllel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére