<
 

Kolbászos-medvehagymás bébibucik

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. Egy lábasban összekeverjük a vizet a tejföllel és a vajjal, kicsit átmelegítjük, majd egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást is. Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk és szintén a keverékhez adjuk. Addig dagasztjuk, míg teljesen egynemű tésztát nem kapunk.
  2. 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük, közben a kolbászt felkarikázzuk.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen henger alakot formázunk belőle és 18 szeletre vágjuk. A szeleteket lelapogatjuk, majd mindegyik közepébe teszünk 1-1 karika medvehagymalevéllel becsomagolt kolbászkarikát, végül a tészta végeit összenyomkodjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis bucikat, tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőbe toljuk kb. 18 percre.

#okostipp Ha épp nem áll rendelkezésünkre medvehagyma, akkor helyettesíthetjük úgy is, hogy póréhagymát arasznyi hengerekre vágunk, majd hosszában félbevágjuk és az így kapott póré-lapokba göngyöljük a kolbászt.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére