•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Köménymagos leves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, rakjuk egy nagyobb zománcozott edénybe, szórjunk rá egy csipet sót, adjunk hozzá 2 teáskanál köménymagot, és 3 evőkanál olajon dinszteljük pár percig
  2. Utána tegyünk hozzá 2 evőkanál lisztet, és élénk tűzön pirítsuk zsemleszínűre
  3. Amikor a rántás átforrósodott, szórjunk rá egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, majd vegyük le a tűzről, és tegyünk bele 1 mokkáskanál fűszerpaprikát
  4. Ha langyosra hűlt, lassan engedjük fel 1,3 liter vízzel, adjunk hozzá 1 kávéskanál sót, és időnként megkeverve forraljuk fel
  5. (Ennél a pontnál dönthetünk: Átszűrhetjük egy másik tálba a levesünket, amennyiben nem szeretjük az apró hagymadarabokat evés közben, de folytathatjuk tovább ugyanabban az edényben is) Ha nem szeretjük a tojásos változatot, nem kötelező a következő művelet sem
  6. Ezután verjünk fel 1 egész tojást, és keverjük bele a forró levesbe
  7. A keverést mindaddig folytassuk, amíg a tojás egyenletesen szét nem oszlik a fûszeres lében
  8. Végül fõzzük még kb
  9. 5 percig, amíg a tojásfehérje megfő
  10. (Hozzáönthetünk egy deciliter tejet, azzal is forralhatjuk
  11. Ettől lágyabb ízű, krémesebb hatású lesz
  12.  

#okostipp Melegen, pirított zsemlekockával tálaljuk. A zsemlekockát csak a tálalásnál tegyük hozzá, ne keverjük bele, mert hamar elázik. Hűtőszekrényben tároljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére