•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Konyakos felfújt

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra
  2. 6 hőálló tálkát kivajazunk és megszórjuk mandulával
  3. Egy edényben 4 evőkanál forró vízbe feloldjuk az instant kávét
  4. Az étcsokit feldaraboljuk és gőzfürdőben megolvasztjuk
  5. Hagyjuk kihűlni
  6. Hozzáadjuk a tojássárgákat, lisztet és 50 g cukrot
  7. A tojásfehérjéket egy külön tálban habosra verjük, azután hozzákavarjuk kanalanként a maradék cukrot
  8. A fehérje felét fokozatosan hozzákavarjuk a csokihoz, azután a másik felét is
  9. Ezt a keveréket elosztjuk a hőálló szuflétálkákba, amelyeket utána egy tepsibe helyezünk és betesszük 20-25 percre a sütőbe
  10. Szósz: az étcsokit feldaraboljuk és egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és kicsi tüzön megolvasztjuk
  11. Közben kavargatva hozzáötjük a konyakot
  12. A felfójtak közepébe óvatosan jégkrémet vagy tejszínhabot teszünk, a tetejére pedig ráöntjük a konyakos szószt
  13.   A konyakos felfújt receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére